Cautare

445 de rezultate pentru "maramures county" (2.99 secunde)
MARAMURES Pana in data de 1 martie vremea va fi calda cu maxime termice cuprinse, in medie, intre 6 si 11 grade Celsius.
Acestea vor fi sub forma de ninsoare la munte, in Moldova, Transilvania si Maramures, mixte pe arii restranse in Crisana si Banat si mai ales ploi, local, in Muntenia si Dobrogea.
Probabilitatea de ploi, in general slabe cantitativ, sub forma de aversa si posibil insotite de descarcari electrice, va fi mai ridicata in intervalul 20 - 24 aprilie. MARAMURES Maximele termice vor creste treptat pana la valori medii cuprinse intre 20 si 22 de grade.
Intre ei se numara tesatori instruiti in prima etapa a proiectului, dar inscrierile sunt deschise pentru toti artizanii care au domiciliul in mediul rural, judetele Bihor, Bistrita - Nasaud, Cluj, Maramures, Satu Mare si Salaj.
MARAMURES Cresterea valorilor termice din primele zile ale intervalului de prognoza va fi de aproximativ 10 grade, determinand, pe 29-30 mai, medii ale maximelor de 24¬25 de grade si minime de 12 grade.
Ca urmare a inundatiilor a fost distrusa o singura locuinta (construita din chirpici), injudetul Maramures, de unde pompierii au reusit salvarea a doua persoane, care inmomentul de fata sunt in afara oricarui pericol.
MARAMURES In intervalul 13 - 18 iunie se va resimti o incalzire treptata a vremii, dar dupa 19 iunie temperatura scadedin nou, ajungand la sfarsitul zilelor de prognoza spre medii ale maximelor de 24...25 de grade.
Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in Maramures si in nordul si estul Transilvaniei, unde local vor fi ploi de vara si conditii de grindina.
Printre comercianti, se afla si cei din Botiza, judetul Maramures, la care vineri a fost coada. Motivul? Sarmalutele cu mamaliguta extraordinar de gustioase, la numai 5 RON portia, cu tot cu ardei iute, fasole calda, cu carnaciori, dar si gogosi simple sau cu branza, la numai 3 RON.
Judetele unde medicii vin in ajutor Testarile gratuite cu ocazia Zilei Mondiale a BPOC vor avea loc in 32 de orase din 24 de judete (Alba, Arad, Arges, Bacau, Bistrita-Nasaud, Brasov, Galati, Iasi, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Timis, Valcea, Vrancea) si Bucuresti.
Printre comercianti, se afla si cei din Botiza, judetul Maramures, la care gasiti sarmalute cu mamaliguta extraordinar de gustoase, la numai 5 RON portia, cu tot cu ardei iute, fasole calda, cu carnaciori, dar si gogosi simple sau cu branza, la numai 3 RON.
Judetele unde medicii vin in ajutor Testarile organizate cu ocazia Zilei Mondiale a BPOC, vor avea loc in 32 de orase din 24 de judete (Alba, Arad, Arges, Bacau, Bistrita-Nasaud, Brasov, Galati, Iasi, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Timis, Valcea, Vrancea) si Bucuresti.
Veti putea degusta la Piata Taraneasca produse naturale si produse traditionale speciale pentru Craciun (sorici, toba, lebar, carnati, afumaturi, branzeturi de oaie, vaca sau capra, Cozonacul Bujor, Cozonacul Domnesc si Cozonacul Bunicii, prajituri traditionale din Maramures) dar si produse de post:
Se pot degusta la Piata Taraneasca produse naturale si produse traditionale speciale pentru Craciun (sorici, toba, lebar, carnati, afumaturi, branzeturi de oaie, vaca sau capra, Cozonacul Bujor, Cozonacul Domnesc si Cozonacul Bunicii, prajituri traditionale din Maramures) dar si produse de post:
Maria Zapca, mester popular de la Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale - Maramures, are un stand in cadrul targului de cadouri de Craciun de la Universitate.
sorici, toba, lebar, carnati, afumaturi specifice zonei Buzaului si Vrancene, branzeturi de oaie, vaca sau capra din satele argesene, Cozonacul Bujor, Cozonacul Domnesc si Cozonacul Bunicii, prajituri traditionale din Maramures si din Lipova, jud.
MARAMURES In intervalul 13 ianuarie - 21 ianuarie, temperatura aerului va avea oscilatii spre valori tot mai ridicate si se va ajunge la medii ale maximelor de 7...8 grade.
In Maramures, vremea va fi calda in perioada 10-16 februarie, cand temperaturile diurne se vor situa, in medie, intre 6 si 12 grade Celsius.
In prezent, tara se afla intr-o situatie atat de jalnica, incat sunt aplaudate chiar si investitiile "europene" in gropi de gunoi, pompos numite "sistem integrat de management al deseurilor", amenajate in satele cele mai pitoresti si cu mare potential agro-turistic (vezi cazul comunei Farcasa din judetul Maramures).
In Maramures, in prima jumatate a intervalului de prognoza, vremea va fi calda, cu medii ale temperaturilor maxime de 12-14 grade, pana pe 20 martie, si de 16-18 grade, intre 21 si 24 martie.
google-analytics.com